Distansarbeta på ett enkelt sätt med vår molnlösning

Allt fler väljer eller uppmanas idag att arbeta hemifrån för att undvika smittspridning. Med BL Bokslut i molnet går det smidigt att jobba på distans och att fördela om bokslutsarbetet om någon oturligt nog skulle drabbas av sjukdom.

Genom att lagra byråns bokslutsfiler på en av våra molnservrar istället för lokalt i datorn/nätverket är de åtkomliga och tillgängliga att logga in på från vilken dator som helst. Det enda som krävs är att användaren av BL Bokslut har programmet installerat på sin dator.

Flera användare kan alltså vara uppkopplade från olika platser och arbeta mot samma molnlagring. Samtliga som är uppkopplade till samma moln har tillgång till alla bokslutsfiler. Som användare ser du även vem som arbetar med ett visst bokslut. Detta gör att ni på byrån lätt kan fördela om arbetet om det skulle behövas t ex om någon vabbar eller själv drabbas av sjukdom eller ledig för semester.

Så här gör du:

Licens för molnlagring

Förutom att du behöver ha en dator med internetuppkoppling och BL Bokslut installerat behöver du ha en licens som medger molnlagring. De flesta användarna av BL Bokslut har redan möjlighet till molnlagring i sina abonnemang vilket innebär att det går att koppla på tjänsten utan extra kostnad. Vill du lägga till tjänsten för molnlagring maila till info@bjornlunden.se.

Du kan även kontakta vår säljavdelning på salj@bjornlunden.se eller 0650-541400.

Logga in i molnet

Första gången du öppnar programmet är du alltid utloggad ur molntjänsten. För att aktivera molnet första gången klickar du på menyknappen för Molnet längst uppe till höger och väljer Logga in.

Fyll i det användarnamn och lösenord som du själv väljer (eller redan har valt) genom att följa instruktionerna i det aktiveringsmail som du har fått från Björn Lundén Informations kundtjänst i samband med att du aktiverade molntjänsten.

Du kan för snabbare framtida inloggning välja att spara dina inloggningsuppgifter genom att markera alternativet automatiskt inloggad i molnet. Du loggas då automatiskt in när varje gång du startar BL Bokslut.

För att logga ut ur molnet klickar du på knappen menyknappen för molnet och väljer Logga ut.

Kopiera existerande filer till molnet

För att kopiera existerande filer till molnet klickar du Arkiv (B:et uppe till vänster) och väljer hantera molndokument.

Du kommer då till dialogen för hantering av molndokument. Här kan du nu välja alternativet Kopiera fil(er) till molnet. När du klickar på Kopiera filer till molnet öppnas utförskaren på din dator och du markerar de filer som du vill ladda upp till molnet.

För att markera flera filer i vald mapp håller du nere CTRL-tangenten samtidigt som du markerar önskade filer.